Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Diamant Oekraïneschool geopend voor kinderen uit Oekraïne

18 mei 2022
Op maandag 16 mei werd de Diamant Oekraïne school geopend door wethouder Bredemeijer. De nieuwe school is een samenwerking tussen basisschool De Vuurvlinder, kinderopvang 2Vlinders en ‘peuterleerplek’ ‘t Vlindertje. De school gaat onderwijs bieden aan tachtig kinderen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar oud.
Verder lezen ›

Koningin Máxima en minister Dennis Wiersma bezoeken de Vuurvlinder en Diamant College

21 maart 2022
Vrijdagmiddag 18 maart brachten koningin Máxima en minister Dennis Wiersma (minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs) een werkbezoek aan basisschool de Vuurvlinder en het Diamant College in Den Haag, waar zij spraken met leerlingen, leraren en directies over de opvang van nieuwkomers en ISK-leerlingen.
Verder lezen ›

Aankondiging vertrek Ingrid de Bonth als vicevoorzitter college van bestuur van Lucas Onderwijs

11 maart 2022 - Lucas Onderwijs
Ingrid de Bonth – vicevoorzitter van het college van bestuur – zal Lucas Onderwijs gaan verlaten om te beginnen aan een nieuwe functie. Zij zal per 1 mei van start gaan als vicevoorzitter van de VO-Raad. De ALV heeft deze benoeming op 18 maart bekrachtigd.
Verder lezen ›

Scholen

47
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
32
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Remedial teacher, Diamant College

uur per week
Het Diamant College zoekt een enthousiaste Remedial teacher (0,6-0,8 FTE).

 

Leerkracht groep 1/2 Nutsschool Morgenstond

uur per week
Nutsschool Morgenstond is met ingang van 1 augustus 2022 op zoek naar een leerkracht voor groep 1/2 voor 16-40 uur.

Docent Duits Stanislascollege Westplantsoen

uur per week
Stanislascollege Westplantsoen is met ingang van 1 augustus 2022 op zoek naar een 2e graads docent Duits voor 0,8 - 0,9 FTE.

Docent scheikunde (1e graad) ISW Gasthuislaan

uur per week
ISW Gasthuislaan is met ingang van schooljaar 2022-2023 in verband met een ziektevervanging op zoek naar een docent scheikunde (1e graad) voor 0,68 fte.

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

LucasAcademie

30
mei

Bijeenkomst leerlingvolgsysteemtoetsen

maandag 30 mei 2022
Veel scholen zijn op dit moment aan het heroverwegen met welke leerlingvolgsysteemtoetsen ze de komende jaren de cognitieve ontwikkeling van de leerlingen willen volgen. Tijdens deze bijeenkomst komen aanbieders informatie geven over hun (vernieuwde) leerlingvolgsysteemtoetsen in het PO. 
Verder lezen ›
31
mei

Module Klachtenprocedure

dinsdag 31 mei 2022
Wanneer een ouder of een medewerker ontevreden is, kan diegene een klacht indienen. Als leidinggevende is het daarom goed om te weten hoe de klachtenprocedure bij Lucas Onderwijs verloopt en wat jouw rol hierin is. Hoe ga je om met de klacht en met diegene die de klacht heeft ingediend?
Verder lezen ›
1
jun

Onderwijssalon: Digitale geletterdheid, Esis en Snappet 2022

woensdag 01 juni 2022
Waar (bijna) iedereen het over eens is, is dat ICT en moderne media een belangrijke rol zullen spelen in het vormgeven van veranderend onderwijs. Daarom is het thema van deze jaarlijkse onderwijssalon: Thematisch aan de slag met digitale geletterdheid. Zoals gebruikeijk zijn er ook workshops over Snappet en Esis.
Verder lezen ›
1
jun

KC dag: Bouw samen aan dagprogramma's

woensdag 01 juni 2022
Ga kathedralen bouwen, ontmoet en inspireer elkaar!

Een KC dag van en voor Lucas Onderwijs en hun opvangpartners. Voor iedereen die bezig is met of denkt aan vorming van een kindcentrum. Met een inspiratiesessie van Daan Quakernaat, informatieve werksessies, ruimte voor ontmoeting en uitwisseling en voorbeelden van collega's uit de praktijk.
Verder lezen ›

2
jun

LeerCirkel (voor leraren en coördinatoren po/vo) 2022

donderdag 02 juni 2022
Ben jij iemand die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van leiderschap? Het leertraject De LeerCirkel biedt jou de kans om onder begeleiding van ervaren leidinggevenden je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.
Verder lezen ›