Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Gezocht: talent voor goed onderwijs

20 mei 2019 - Lucas Onderwijs
Overweeg jij om het onderwijs in te gaan? Wil jij weleens een kijkje nemen in de keuken van het onderwijs?  Dan wil je het Haags Onderwijsfestival op dinsdag 28 mei niet missen!
Verder lezen ›

Hoe draag jij bij aan de Participatiewet?

15 januari 2019 - Lucas Onderwijs
Op de praktijkscholen en het VSO (ZML) is een groot aantal leerlingen dat met hun handen leert werken en zo een vak leert. Helaas is nog lang niet voor al deze jongeren een baan. Om hier aandacht voor te vragen, maakte Lucas Onderwijs een filmpje. Kijk mee en vraag je af: hoe ga ik bijdragen?
Verder lezen ›

Denk mee met OCW

28 oktober 2018 - Lucas Onderwijs
Het ministerie van OCW organiseert vier keer per jaar een 'Denk mee met OCW' bijeenkomst. Tijdens deze sessies gaan leraren en schoolleiders in gesprek met leraar-ambtenaren over onderwijsbeleid. De volgende ‘Denk mee met OCW’ vindt plaats op woensdag 21 november.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
4
Scholen voor speciaal basisonderwijs
4
Expertisecentra
26
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de Christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Docent Frans (2e graads) met ingang van schooljaar 2019-2020 voor Stanislas Pijnacker

17 uur per week
Wij zijn voor onze jonge en succesvolle school in Pijnacker met ingang van het nieuwe schooljaar op zoek naar een docent Frans (2e graad) voor 0,6 - 0,8 fte.

Enthousiaste gemotiveerde groepsleerkracht voor groep blauw voor De Bernardusschool

40 uur per week
Voor het nieuwe schooljaar (2019-2020) zoeken wij een enthousiaste, gemotiveerde groepsleerkracht voor groep blauw.

Leerkracht middenbouw met ingang van het schooljaar 2019-2020 voor Basisschool De Oase

23 uur per week
Wij zoeken met ingang van het nieuwe schooljaar (2019-2020) een leerkracht voor de middenbouw, voor minimaal 3 dagen (0,5750).
*Eerder starten om de school eerder te leren kennen behoort tot de mogelijkheden.

Leerkracht met een groot hart voor de middenbouw voor basisschool De Toermalijn

40 uur per week
Heb je al 11 standaard vacatures gelezen van scholen in de buurt? 
Lees dan deze toffe vacature en we ontmoeten jou graag!

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

Lucas Academie

21
jun

Themaconferentie Maakonderwijs: Maken binnen het curriculum

vrijdag 21 juni 2019
Maakonderwijs, dat is dóen! Maar, hóe? 

 

Je krijgt nu een unieke kans om zelf te ervaren wat Maakonderwijs is en hoe je hier in jouw praktijk mee aan de slag kunt gaan. Per-Ivar Kloen en Arjan van der Meij van De Populier in Den Haag brengen samen o.a. maak- en programmeeronderwijs in de praktijk in de FABklas. En op 21 juni ervaar jij hoe ze dat doen: door zelf aan de slag te gaan met Maakonderwijs.

 

 

 
Verder lezen ›

25
jun

Masterclass Iliass el Hadioui over kansengelijkheid in het onderwijs

dinsdag 25 juni 2019
Tijdens de koersbijeenkomst van 15 april 2019 heeft Iliass el Hadioui een inleiding gegeven over kansengelijkheid in het onderwijs. Hij maakte hiervoor gebruik van de metafoor van het toneel. Hij sprak over het verbreden van de coulissen voor leerlingen, leraren, schoolleiders en bestuur. Tijdens de gesprekken aan tafel maakten we de vertaalslag naar onze eigen scholen. In de masterclass zal Iliass dieper ingaan op het verbreden van onze coulissen.

 
Verder lezen ›

25
jun

BOTS onderwijsassistenten

dinsdag 25 juni 2019
Op 19 februari 2020 organiseren we een Themaconferentie voor onderwijsassistenten in het po. Graag willen we samen met een aantal onderwijsassistenten het programma hiervoor vormgeven. Denk jij met ons mee? Kom naar de Benen-op-tafelsessie op 25 juni aanstaande bij Lucas Onderwijs. 
Verder lezen ›
26
jun

Inrichten leernetwerk masters/acpa

woensdag 26 juni 2019
Na een eerste verkenning zijn we toe aan het verder vormgeven van het netwerk. We gaan ons richten op de verbinding tussen wetenschap en praktijk en je rolontwikkeling als master. Op 26 juni gaan we vanuit deze drie punten de activiteiten concreet invullen. 

 
Verder lezen ›

24
sep

Formatief evalueren in het vo

dinsdag 24 september 2019
In september 2019 gaat de pilot formatief evalueren in het vo van start. Deze pilot helpt docenten een positieve impuls te geven om formatief evalueren in te bedden in de dagelijkse lespraktijk. Speciaal voor teams die graag willen toewerken naar het creëren van meer eigenaarschap, betrokkenheid en zelfsturing bij leerlingen.

 

Docenten van het Montaigne Lyceum, Dalton Delft en Hofstad Lyceum doen mee aan deze pilot.

 
Verder lezen ›