Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Aangepaste openingstijden tijdens zomervakantie

16 juli 2021
De zomervakantie is begonnen! Na een bijzonder en enerverend schooljaar hét moment om uit te rusten en weer op te laden. Thuis, tijdens dagjes uit of misschien op vakantie wat verder weg. Tot en met 27 augustus zijn de scholen gesloten. Ook Lucas Onderwijs heeft tijdens de zomervakantie aangepaste openingstijden en bereikbaarheid.

Verder lezen ›

Fusie Scholengroep Den Haag Zuid-West en Lucas Onderwijs definitief

28 juni 2021
De voorgenomen bestuursoverdracht van de scholen van Scholengroep Den Haag Zuid-West (SGDHZW) aan Lucas Onderwijs is definitief. Alle partijen die in moesten stemmen met de fusie, hebben dat gedaan en ook de minister van Onderwijs heeft goedkeuring verleend. Daarmee is de bestuursoverdracht per 1 augustus 2021 een feit.
Verder lezen ›

Jaarverslag 2020: een bijzonder jaar

22 juni 2021
Het jaar 2020 heeft ons als samenleving en ook als onderwijsveld zeer op de proef gesteld. Wie in 2019 zou hebben voorspeld dat scholen wekenlang gesloten zouden zijn, dat eindexamens en eindtoetsen zouden vervallen en dat leraren via livestream hun lessen zouden geven, zou niet serieus genomen zijn. Toch werd dit alles in 2020 onze werkelijkheid.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
30
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Gymdocent Basisschool Jeroen

uur per week
Basisschool Jeroen zoekt een gymdocent met ingang van 1 augustus 2021 voor 0,6-1,0 fte.

Leerkracht groep 2 Kindcentrum Trampoline

uur per week
Kindcentrum Trampoline is op zoek naar JOU!

Word jij onze nieuwe toffe meester of juf in groep 2?

Leerkracht Carolusschool

uur per week
De Carolusschool zoekt jou!

Medewerker personeels- en salarisadministratie

uur per week
Ben jij een echte aanpakker en vind je het uitdaging om er voor te zorgen dat alle onze onderwijsmedewerkers iedere maand weer het correcte salaris ontvangen? Kun je zelfstandig werken maar functioneer je ook prima in teamverband? En wil je werken voor één van de grootste schoolbesturen van Nederland? Dan zijn we op zoek naar jou!

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

LucasAcademie

6
sep

HEA - Onderwijsloket

maandag 06 september 2021
De gemeente Den Haag heeft de subsidieregeling HEA aangepast. Hierdoor is er aardig wat veranderd. Daarom organiseren we op verschillende momenten een online bijeenkomst. We informeren je over de veranderingen en de gevolgen die de aanpassingen hebben voor de aanvraag.
Verder lezen ›
10
sep

Basistraining onderwijsfinanciƫn

vrijdag 10 september 2021
Heb jij behoefte aan meer inzicht in de financiën van jouw school? Deze basistraining voor (startende) schoolleiders in het PO en VO kan je daarbij helpen. In de training wordt aandacht besteed aan balans en exploitatie, de planning & control-cyclus en de financiële processen en systemen binnen Lucas Onderwijs. Theorie wordt afgewisseld met praktijkgerichte casussen en er wordt aandacht besteed aan het opstellen van een prognose.
Verder lezen ›
22
sep

Leren zichtbaar maken in de klas... hoe doe je dat?

woensdag 22 september 2021
Ben jij nieuwsgierig wat Leren zichtbaar maken (John Hattie) inhoudt? Tijdens de conferentie Leren zichtbaar maken in de klas… hoe doe je dat? vertelt Joost Maarschalkerweerd aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden hoe dit eruit kan zien. Hoe betrek je leerlingen, wat is goede feedback en wat is een zichtbaar lerende leraar?
Verder lezen ›
22
sep

Professioneel en effectief mentorschap

woensdag 22 september 2021
Op de leerwerkplek is de kwaliteit van de mentor één van de belangrijkste succesfactoren voor het slagen van leraren in opleiding. De mentor vervult hierbij een belangrijke voorbeeldrol. In deze training voor (toekomstige) mentoren leer je om meer verdieping te brengen in je begeleidingstrajecten. 
Verder lezen ›
28
sep

De Gouden weken 2.0. met Boaz Bijleveld

dinsdag 28 september 2021
De Gouden Weken, de eerste weken van het schooljaar, zijn bij uitstek geschikt om te werken aan een goede groepsvorming. Tijdens deze weken smeed en kneed je het goud dat je in handen hebt, de interactie tussen jou en je leerlingen, voor een fijne sfeer in de groep. Dit zorgt voor een stevig fundament, een heel schooljaar lang.
Verder lezen ›