Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Extra inzet voor aanpak lerarentekort

20 juli 2020
Donderdag 9 juli is een belangrijke stap gezet in de aanpak van het lerarentekort in Den Haag. Vertegenwoordigers van onderwijspartijen uit Den Haag, de gemeente Den Haag en de ministers Slob en Van Engelshoven (OCW) ondertekenden het convenant voor meer inzet tegen het lerarentekort.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens zomervakantie

15 juli 2020
Ontspannen aan het strand, een picknick in het park, met een goed boek in de tuin. Wat verder weg, dagjes uit of lekker thuis. De zomervakantie is hét moment om uit te rusten en weer op te laden. De scholen zijn dan gesloten. Ook Lucas Onderwijs heeft van 27 juli tot en met 21 augustus aangepaste openingstijden.
Verder lezen ›

Jaarverslag 2019

22 juni 2020
Onze scholen bieden – in samenwerking met ouders en maatschappelijke partners – het best denkbare onderwijs, afgestemd op de leerlingpopulatie. Met elkaar maken we elke dag weer het verschil voor de leerlingen die aan onze zorg zijn toevertrouwd.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
26
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de Christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Leerkracht CBS Melodie

uur per week
Ben jij een breed inzetbare leerkracht die, eerst als boventallige leerkracht en later als groepsleerkracht, ingezet wil worden en wil jij graag minimaal 3 dagen per week werken dan is deze baan wat voor jou.Wij zoeken per direct een leerkracht op CBS Melodie.

Docent onderbouw Hofstede College

uur per week
Ben jij een enthousiaste en bevlogen docent die met passie en op vakkundige wijze als mentor in de onderbouw aan de slag wil gaan? Wil jij het verschil maken voor leerlingen die net dat beetje extra nodig hebben? Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Het Hofstede College is voor een onderbouwklas op zoek naar een mentor. Het betreft een functie van 0.8 – 1.0 FTE, het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk per 1 januari 2021.

Directeur Kindcentrum Bamboe

uur per week
Werk jij graag organisatie overstijgend? Is voor jou samenwerken aan de doorontwikkeling van het kindcentrum een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou als directeur kindcentrum!

Docent Duits (2e graad) ISW Hoogeland

uur per week
ISW Hoogeland is in verband met een zwangerschapsverlof per 9 november 2020 op zoek naar een docent Duits (2e graad) voor 0,72 fte.

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

Lucas Academie

28
sep

Nieuw Onderwijsresultatenmodel (bijeenkomst 3)

maandag 28 september 2020

De inspectie beoordeelt vanaf dit schooljaar de eindresultaten PO met een nieuw onderwijsresultatenmodel. Het model is gebaseerd op de referentieniveaus 1F en 1S/2F van lezen, taalverzorging en rekenen. Om jullie hierover uitgebreid te informeren wordt een workshop aangeboden voor directeuren en ib’ers.


Verder lezen ›
30
sep

De basisprincipes van LOB in het vmbo: Marinka Kuijpers

woensdag 30 september 2020

Bewust en op tijd kiezen voor een nieuwe opleiding is belangrijk voor het toekomstig arbeidsperspectief van leerlingen en helpt schooluitval voorkomen. Maar hoe help je leerlingen bij het maken van een goede keuze? Samen met Spirit4you organiseren we een aantal bijeenkomsten voor mentoren en decanen in het VMBO. 


Verder lezen ›
1
okt

Supervisie voor coaches

donderdag 01 oktober 2020
De Lucas Academie organiseert supervisiebijeenkomsten voor coaches. Zo maken we gebruik van elkaars deskundigheid bij het coachen en begeleiden van collega’s in de school. De kern van het supervisietraject is de casusbehandeling van de deelnemers.
Verder lezen ›
7
okt

Ambitieuze MT-leden: Veerkracht en Teamcoaching

woensdag 07 oktober 2020
AMT staat voor Ambitieuze MT-leden; dit zijn startende en ervaren adjuncten (mt-leden) en beginnende directeuren die samen verder willen bouwen aan hun eigen leiderschap. Gedurende een aantal bijeenkomsten werken we aan een aanttal thema's. Dit jaar zijn de thema's veerkracht en teamcoaching.
Verder lezen ›
7
okt

Oriƫntatie op Management voor het vo

woensdag 07 oktober 2020
Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is? De Lucas Academie geeft je de kans om dit te onderzoeken in een oriëntatie op management.

 
Verder lezen ›