Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Aangepaste openingstijden tijdens voorjaarsvakantie

19 februari 2020
Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari is het voorjaarsvakantie. De scholen zijn dan gesloten. Ook Lucas Onderwijs heeft aangepaste openingstijden.
Verder lezen ›

De nood is hoog: tijd voor Actie in perspectief

27 januari 2020 - Lucas Onderwijs
Maandagmiddag 27 januari boden de gezamenlijke besturen voor primair onderwijs en de gemeente Den Haag het noodplan Actie in perspectief aan minister Slob aan. Het conceptplan – dat tot stand kwam met betrokkenheid van het ministerie van OCW en de inspectie – omvat een pakket noodmaatregelen om het lerarentekort aan te pakken.
Verder lezen ›

Podcast: Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen

10 januari 2020 - Lucas Onderwijs
Meesterwerk maakte een podcast over het boek Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen. In deze podcast vertellen drie (mede)schrijvers Rosa du Pre, Koos Eichorn en Frans Schouwenberg meer over het boek en de achtergronden.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
25
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de Christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Projectleider Beheer en Onderhoud met ingang van 1 april 2020 voor afdeling Facilitaire Zaken

40 uur per week
De afdeling Facilitaire Zaken is op zoek naar een enthousiaste en gedreven onderhoudsspecialist die het uitdagend vindt om de beperkte financiële middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten voor onderhoudsprojecten en ervan geniet het schoolmanagement, waar gewenst, te adviseren en te ontzorgen.

Docent geschiedenis met ingang van 1 januari 2020, Hofstad Lyceum

16 uur per week
In verband met zwangerschapsverlof is onze enthousiaste sectie geschiedenis op zoek naar een collega die hen tussen 1 januari 2020 en 17 april 2020 kan helpen. Zowel 1e graads als 2e graads docenten worden uitgenodigd om te solliciteren.

Leerkracht met IB-taken voor de groepen 3 t/m 8 per 1 april 2020 (of later) voor RKBS De Parkiet

uur per week
RKBS De Parkiet is op zoek naar een enthousiaste en bevlogen intern begeleider voor de groepen 3 t/m 8 (m/v) voor minimaal 23 uur in de week.

Docent Wiskunde (1e graad) per direct, Stanislascollege Pijnacker

uur per week
Wij zijn voor onze jonge en succesvolle school in Pijnacker per direct op zoek naar een

Docent Wiskunde (1e graad) voor 0,4 – 1,0 fte.

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

Lucas Academie

2
mrt

Omgaan met trauma - een interactieve training

maandag 02 maart 2020
Hoe ga je in je klas om met een kind dat een trauma heeft? Deze interactieve training focust op zowel kennis als handvatten. Hoe herken je de signalen als er sprake is van trauma? Daarnaast krijg je praktische tips en handvatten om meteen mee aan de slag te gaan.

 

 

 
Verder lezen ›

3
mrt

Professionaliseringsprogramma Passend onderwijs

dinsdag 03 maart 2020
Bekijk ons aanbod: professionaliseringsprogramma Passend Onderwijs. Samen met SPPOH bieden we diverse professionaliserings activiteiten aan voor leraren, IB-ers en schoolleiders in het po. 
Verder lezen ›
4
mrt

Leraar in beeld

woensdag 04 maart 2020
Deze training is voor begeleiders, die met behulp van videobeelden uit de praktijk, zicht willen krijgen op wat er in de interactie tussen leerkracht en leerling(en) gebeurt.
Verder lezen ›
4
mrt

Kijk je Rijk: Thematisch onderwijs op het Kindcentrum Snijders

woensdag 04 maart 2020
Het Kindcentrum Snijders staat bekend om de visie: Natuurlijk leren. Een onderdeel van Natuurlijk leren is thematisch onderwijs. Thematisch onderwijs zorgt voor meer context aan de leerstof. Thematisch onderwijs vergt een bepaalde manier van lessen ontwerpen. Ben jij benieuwd hoe je thematisch werken in kan zetten? Kom dan naar de Kijk je rijk op het Kindcentrum Snijders.
Verder lezen ›
9
mrt

Cicero leest Covey, over retorica in managementtaal

maandag 09 maart 2020

Veel leidinggevenden ontlenen hun taal én hun interventies aan managementboeken. Wat maakt deze boeken zo populair? En, wat maakt dat bestsellers in dit genre zo vaak een leesteken in de titel hebben? Tijdens deze bijeenkomst proberen we op humoristische wijze te doorgronden welke middelen auteurs inzetten om de lezer te overtuigen.  

 
Verder lezen ›