Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Aangepaste openingstijden tijdens voorjaarsvakantie

19 februari 2020
Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari is het voorjaarsvakantie. De scholen zijn dan gesloten. Ook Lucas Onderwijs heeft aangepaste openingstijden.
Verder lezen ›

De nood is hoog: tijd voor Actie in perspectief

27 januari 2020 - Lucas Onderwijs
Maandagmiddag 27 januari boden de gezamenlijke besturen voor primair onderwijs en de gemeente Den Haag het noodplan Actie in perspectief aan minister Slob aan. Het conceptplan – dat tot stand kwam met betrokkenheid van het ministerie van OCW en de inspectie – omvat een pakket noodmaatregelen om het lerarentekort aan te pakken.
Verder lezen ›

Podcast: Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen

10 januari 2020 - Lucas Onderwijs
Meesterwerk maakte een podcast over het boek Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen. In deze podcast vertellen drie (mede)schrijvers Rosa du Pre, Koos Eichorn en Frans Schouwenberg meer over het boek en de achtergronden.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
25
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de Christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Docent wiskunde 2e graads per 6 april 2020 voor Christelijk College De Populier

uur per week
Christelijk College De Populier is per 6 april 2020 op zoek naar een docent wiskunde 2e graads voor ca. 0,5 fte, verdeeld over maandag, dinsdag en woensdag. Het betreft een vervanging wegens zwangerschaps-/bevallingsverlof in ieder geval tot de zomervakantie, met uitzicht op verlenging tot de herfstvakantie.

 

Een verbindende, gepassioneerde en inspirerende schoolleider

uur per week
Vliegeraars van PCBS De Vlieger zoeken een verbindende, gepassioneerde en inspirerende schoolleider die het vliegertouw met grote betrokkenheid in handen wil nemen, voor 0,8 – 1,0 fte, met ingang van 1 augustus 2020 of zo mogelijk eerder.

Docent Muziek in verband met vervanging, Stanislascollege Pijnacker

uur per week
Wij zijn voor onze jonge en succesvolle school in Pijnacker in verband met vervanging per direct op zoek naar een Docent Muziek voor ongeveer 0,6 fte (18 lesuren).

 

Werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdagochtend.

Leerkracht per direct of anders z.s.m. voor SBO Pastoor van Ars

uur per week
Wij zoeken per direct of anders z.s.m. een groepsleerkracht voor minimaal drie dagen per week.

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

Lucas Academie

2
mrt

Omgaan met trauma - een interactieve training

maandag 02 maart 2020
Hoe ga je in je klas om met een kind dat een trauma heeft? Deze interactieve training focust op zowel kennis als handvatten. Hoe herken je de signalen als er sprake is van trauma? Daarnaast krijg je praktische tips en handvatten om meteen mee aan de slag te gaan.

 

 

 
Verder lezen ›

3
mrt

Professionaliseringsprogramma Passend onderwijs

dinsdag 03 maart 2020
Bekijk ons aanbod: professionaliseringsprogramma Passend Onderwijs. Samen met SPPOH bieden we diverse professionaliserings activiteiten aan voor leraren, IB-ers en schoolleiders in het po. 
Verder lezen ›
4
mrt

Leraar in beeld

woensdag 04 maart 2020
Deze training is voor begeleiders, die met behulp van videobeelden uit de praktijk, zicht willen krijgen op wat er in de interactie tussen leerkracht en leerling(en) gebeurt.
Verder lezen ›
4
mrt

Kijk je Rijk: Thematisch onderwijs op het Kindcentrum Snijders

woensdag 04 maart 2020
Het Kindcentrum Snijders staat bekend om de visie: Natuurlijk leren. Een onderdeel van Natuurlijk leren is thematisch onderwijs. Thematisch onderwijs zorgt voor meer context aan de leerstof. Thematisch onderwijs vergt een bepaalde manier van lessen ontwerpen. Ben jij benieuwd hoe je thematisch werken in kan zetten? Kom dan naar de Kijk je rijk op het Kindcentrum Snijders.
Verder lezen ›
9
mrt

Cicero leest Covey, over retorica in managementtaal

maandag 09 maart 2020

Veel leidinggevenden ontlenen hun taal én hun interventies aan managementboeken. Wat maakt deze boeken zo populair? En, wat maakt dat bestsellers in dit genre zo vaak een leesteken in de titel hebben? Tijdens deze bijeenkomst proberen we op humoristische wijze te doorgronden welke middelen auteurs inzetten om de lezer te overtuigen.  

 
Verder lezen ›