Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Tim Akkerman zingt ‘Wij gaan weer naar school'

31 augustus 2021
Deze week zijn onze scholen weer begonnen. Op basisschool de Fontein in Den Haag begon het schooljaar wel heel bijzonder: Tim Akkerman luidde hier het nieuwe schooljaar in met een live optreden van het liedje 'Wij gaan weer naar school'! Het optreden op het schoolplein markeerde het begin van de Maand van de Veilige Schoolomgeving. 
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens zomervakantie

16 juli 2021
De zomervakantie is begonnen! Na een bijzonder en enerverend schooljaar hét moment om uit te rusten en weer op te laden. Thuis, tijdens dagjes uit of misschien op vakantie wat verder weg. Tot en met 27 augustus zijn de scholen gesloten. Ook Lucas Onderwijs heeft tijdens de zomervakantie aangepaste openingstijden en bereikbaarheid.

Verder lezen ›

Fusie Scholengroep Den Haag Zuid-West en Lucas Onderwijs definitief

28 juni 2021
De voorgenomen bestuursoverdracht van de scholen van Scholengroep Den Haag Zuid-West (SGDHZW) aan Lucas Onderwijs is definitief. Alle partijen die in moesten stemmen met de fusie, hebben dat gedaan en ook de minister van Onderwijs heeft goedkeuring verleend. Daarmee is de bestuursoverdracht per 1 augustus 2021 een feit.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
32
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

(Zorg)leerkracht Basisschool De Regenboog

uur per week
Basisschool De Regenboog is per direct op zoek naar een (zorg)leerkracht die onze taalgroep komt versterken voor 1.0 fte.

Leerkracht onderbouw Basisschool Onze Wereld

uur per week
Basisschool Onze Wereld is z.s.m. op zoek naar een leerkracht voor de onderbouw voor minimaal 0,6 fte.

Docent drama Stanislascollege Pijnacker

uur per week
Wij zoeken een bevlogen docent drama die onze leerlingen passievol mee kan nemen in de wereld van expressie, kunst en cultuur.

Leerkracht SBO Basisschool Onze Wereld

uur per week
Basisschool Onze Wereld verwelkomt graag een leerkracht voor één van onze SBO-groepen voor minimaal 0,6 FTE.

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

LucasAcademie

28
sep

De Gouden weken 2.0. met Boaz Bijleveld

dinsdag 28 september 2021
De Gouden Weken, de eerste weken van het schooljaar, zijn bij uitstek geschikt om te werken aan een goede groepsvorming. Tijdens deze weken smeed en kneed je het goud dat je in handen hebt, de interactie tussen jou en je leerlingen, voor een fijne sfeer in de groep. Dit zorgt voor een stevig fundament, een heel schooljaar lang.
Verder lezen ›
28
sep

Kwaliteitszorgcyclus voor (startende) schoolleiders

dinsdag 28 september 2021
Meer weten over de kwaliteitszorgcyclus bij Lucas Onderwijs? In deze online bijeenkomst nemen we je mee langs de PDCA cyclus en bespreken we een overzicht van documenten en tools die voor jouw school relevant zijn met betrekking tot de kwaliteitszorg. 
Verder lezen ›
28
sep

Kijk je Rijk: Leren zichtbaar maken

dinsdag 28 september 2021
In navolging op de Themaconferentie 'Leren zichtbaar maken in de klas… hoe doe je dat', openen SBO het Avontuur, het Lichtbaken en Onze Wereld hun deuren om te laten zien hoe zij Leren zichtbaar maken in hun praktijk.

Op 28, 29 of 30 september. 
Verder lezen ›

29
sep

De Gelukkige Klas: Gedrag en groepsdynamiek in je klas (bijeenkomst 1)

woensdag 29 september 2021
Als startende leerkracht zit je met veel vragen. Vaak kun je bij je collega’s terecht, maar het is ook fijn om je ervaringen te delen met andere starters. In De Gelukkige Klas gaan we aan de slag met vraagstukken die je als startende leerkracht tegen kunt komen.
Verder lezen ›
1
okt

Opstellen van een beleidsrijke (meerjaren)begroting

vrijdag 01 oktober 2021
Tijdens deze eendaagse training ga je aan de slag met je eigen (meerjaren)begroting. In de ochtend leer je d.m.v. theorie en praktijkgerichte casussen hoe een beleidsrijke begroting wordt opgesteld. In de middag ga je in Capisci je eigen beleidsrijke begroting opstellen. 
Verder lezen ›