Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Extra inzet voor aanpak lerarentekort

20 juli 2020
Donderdag 9 juli is een belangrijke stap gezet in de aanpak van het lerarentekort in Den Haag. Vertegenwoordigers van onderwijspartijen uit Den Haag, de gemeente Den Haag en de ministers Slob en Van Engelshoven (OCW) ondertekenden het convenant voor meer inzet tegen het lerarentekort.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens zomervakantie

15 juli 2020
Ontspannen aan het strand, een picknick in het park, met een goed boek in de tuin. Wat verder weg, dagjes uit of lekker thuis. De zomervakantie is hét moment om uit te rusten en weer op te laden. De scholen zijn dan gesloten. Ook Lucas Onderwijs heeft van 27 juli tot en met 21 augustus aangepaste openingstijden.
Verder lezen ›

Jaarverslag 2019

22 juni 2020
Onze scholen bieden – in samenwerking met ouders en maatschappelijke partners – het best denkbare onderwijs, afgestemd op de leerlingpopulatie. Met elkaar maken we elke dag weer het verschil voor de leerlingen die aan onze zorg zijn toevertrouwd.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
26
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de Christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Onderwijsassistent Christelijk College De Populier

uur per week
Christelijk College De Populier is z.s.m. op zoek naar een onderwijsassistent. Het betreft een tijdelijke vacature met uitzicht op vast.

Onderwijsassistent College St. Paul

uur per week
College St Paul zoekt voor het schooljaar 2020-2021 een enthousiaste onderwijsassistent voor 0,75 fte verdeeld over 5 werkdagen.

Leerkracht groep 1c Basisschool Statenkwartier

uur per week
Wij zoeken een leerkracht (40 uur) voor groep 1c met ingang van 1 februari 2021

Het betreft een tijdelijke aanstelling (tot 31 juli 2021), met mogelijkheid tot uitbreiding.

Conciƫrge Christelijk College Populier

uur per week
Christelijk College De Populier is z.s.m. op zoek naar een conciërge voor 0,8-1,0 fte.

Het betreft een tijdelijke vacature.

 

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

Lucas Academie

28
sep

Nieuw Onderwijsresultatenmodel (bijeenkomst 3)

maandag 28 september 2020

De inspectie beoordeelt vanaf dit schooljaar de eindresultaten PO met een nieuw onderwijsresultatenmodel. Het model is gebaseerd op de referentieniveaus 1F en 1S/2F van lezen, taalverzorging en rekenen. Om jullie hierover uitgebreid te informeren wordt een workshop aangeboden voor directeuren en ib’ers.


Verder lezen ›
30
sep

De basisprincipes van LOB in het vmbo: Marinka Kuijpers

woensdag 30 september 2020

Bewust en op tijd kiezen voor een nieuwe opleiding is belangrijk voor het toekomstig arbeidsperspectief van leerlingen en helpt schooluitval voorkomen. Maar hoe help je leerlingen bij het maken van een goede keuze? Samen met Spirit4you organiseren we een aantal bijeenkomsten voor mentoren en decanen in het VMBO. 


Verder lezen ›
1
okt

Supervisie voor coaches

donderdag 01 oktober 2020
De Lucas Academie organiseert supervisiebijeenkomsten voor coaches. Zo maken we gebruik van elkaars deskundigheid bij het coachen en begeleiden van collega’s in de school. De kern van het supervisietraject is de casusbehandeling van de deelnemers.
Verder lezen ›
7
okt

Ambitieuze MT-leden: Veerkracht en Teamcoaching

woensdag 07 oktober 2020
AMT staat voor Ambitieuze MT-leden; dit zijn startende en ervaren adjuncten (mt-leden) en beginnende directeuren die samen verder willen bouwen aan hun eigen leiderschap. Gedurende een aantal bijeenkomsten werken we aan een aanttal thema's. Dit jaar zijn de thema's veerkracht en teamcoaching.
Verder lezen ›
7
okt

Oriƫntatie op Management voor het vo

woensdag 07 oktober 2020
Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is? De Lucas Academie geeft je de kans om dit te onderzoeken in een oriëntatie op management.

 
Verder lezen ›