Basisvaardigheden & curriculumherziening
Laat je tijdens deze conferentie inspireren door prachtige voorbeelden uit de praktijk van onze scholen op het gebied van de basisvaardigheden taal, lezen, rekenen-wiskunde en burgerschap. En bezoek de lezing van Meester Mark, over de grappigste taalfoutjes uit de klas. Voor digitale geletterdheid hebben we onze jaarlijkse AI-conferentie in september.

woensdag 04 februari 2026
Lezing Meester Mark: taalfoutjes uit de klas
Tijdens zijn lezing focust Meester Mark zich op de grappigste taalfoutjes uit de klas, een theaterlezing over de allerleukste uitglijders en instinkers van kinderen. Daarbij legt hij uit hoe al die hartverwarmende missers ontstaan en staat hij uiteraard ook stil bij de briljante taalingevingen van leerlingen.
Programma
14.00 uur Inloop
14.15 uur Lezing Meester Mark
15.00 uur Pauze
15.15 uur Keynote van een expert
16.00 uur Workshops
17.00 uur Einde
Workshops
Na de keynote maak je op de dag zelf een keuze uit een van de volgende verdiepende workshops:
Rijke teksten
Ontdek de kracht van rijke teksten in een korte en praktische kennismaking. Ga met je eigen tekst of eentje van ons op de mix & match-markt aan de slag. In deze sessie maak je kennis met motiverende en activerende werkvormen rond close reading. Ervaar hoe je met kleine aanpassingen een tekst tot leven brengt en leerlingen écht aan het denken zet.
Auditieve aanpak van leesproblemen - Jan Marijnissen
Wat als een leerling niet leert lezen, ondanks alle hulp? In deze workshop deelt Jan Marijnissen zijn ‘Auditieve leesaanpak’ – een eenvoudige methode voor leerlingen die vastlopen in de klank-synthese. Deze werkwijze is eenvoudig toe te passen binnen het regulier en speciaal basisonderwijs – ook door leesouders – en heeft bij tientallen leerlingen geleid tot meetbare leeswinst.
Rijke rekenvragen - Expertis Naomi Calis
Veel rekenmethodes richten zich op het aanleren van feiten en procedures. Maar hoe vaak dagen we leerlingen uit om die kennis creatief toe te passen in nieuwe situaties? Probleemoplossen en redeneren zijn essentieel voor wiskundige ontwikkeling – en krijgen terecht een plek in de nieuwe conceptkerndoelen. Maak kennis met krachtige vragen die het wiskundig denken van leerlingen activeren.
Burgerschap - Arie de Vrie
Meer informatie volgt.
Leervoorkeuren

Kunst afkijken

Participeren

Kennis verwerven
Bijeenkomst
Tijd: | 14.00 - 17.00 uur |
Locatie: | volgt nog |
Doelgroep: | leraren en OOP in het po |
Kosten: | Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden voor de deelnemer. Annulering kan tot maximaal één week voor de bijeenkomst. Daarna wordt 25 euro in rekening gebracht. |