Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

VMBOpen bustour groot succes

14 oktober 2021
Vrijdag 8 oktober vond de VMBOpen bustour weer plaats. Acht vmbo-scholen openden hun deuren voor maar liefst 500 achtstegroepers met een vmbo-pre-advies. Tijdens een intensieve, leerzame dag maakten de leerlingen kennis met de verschillende mogelijkheden die het vmbo te bieden heeft.
Verder lezen ›

Uitnodiging webinar Groepsdynamisch werken in het onderwijs

13 oktober 2021
Dinsdag 2 november organiseert de LucasAcademie voor leerkrachten in het voortgezet onderwijs het webinar Groepsdynamisch werken in het onderwijs. In dit webinar gaat Ivo Dokman in op wat er nodig is om groepsdynamiek goed in kaart te brengen én positief bij te sturen.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens herfstvakantie

12 oktober 2021
Vanaf maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober is het herfstvakantie. Tijdens deze week heeft Lucas Onderwijs aangepaste openingstijden.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
32
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Leraarondersteuner Basisschool 't Palet

uur per week
Basisschool 't Palet is op zoek naar een leraarondersteuner voor 0,8 tot 1,0 fte.

Zorgcoördinator ISW Westland Vakcollege

uur per week
ISW Westland Vakcollege is op zoek naar een zorgcoördinator voor 0,8 fte.

Technisch onderwijsassistent Hofstad Lyceum

uur per week
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Technische Onderwijsassistent die per direct aan de slag wil gaan op onze mooie school voor 0,4 fte. Het betreft een functie voor Techniek en de kunstvakken.

Directeur Kindcentrum de Binck

uur per week
Voor een nieuw kindcentrum in een wijk in ontwikkeling zoeken wij een ervaren en ondernemende directeur (0,8 – 1 fte)

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

LucasAcademie

26
okt

Pilot ontwikkelen of herijken visie op ICT

dinsdag 26 oktober 2021
Elke school maakt in meer of mindere mate gebruik van ICT. Een visie op ICT is onmisbaar om als school de juiste keuzes te maken. Daarbij spelen verschillende factoren een rol zoals techniek, financiën, beschikbaarheid digitaal lesmateriaal, deskundigheid of externe factoren. In deze pilot gaan scholen aan de slag om hun visie op onderwijs te vertalen in een visie op ICT. 
Verder lezen ›
27
okt

Anders kijken naar gedrag in het S(B)O

woensdag 27 oktober 2021
Ben jij werkzaam in het S(B)O als leerkracht, leraarondersteuner of onderwijsassistent? Vraag jij je geregeld af wat jij in jouw rol richting het speciale kind kunt doen om hem/haar verder te helpen? Zoek jij dagelijks naar de uitdaging wat ‘past’? Kom dan naar onze Themaconferentie waarin we tools aanreiken die gericht zijn op de praktijk en direct toepasbaar! 
Verder lezen ›
28
okt

Werkatelier: Aan de slag met executieve functies

donderdag 28 oktober 2021
Hoe stimuleer je de ontwikkeling van executieve functies bij jouw leerlingen? Tijdens twee werkateliers voor leraren in het po en vo, maak je kennis met de term executieve functies en de toepassing daarvan in de onderwijspraktijk. Met behulp van beschikbare materialen stel je op maat jouw eigen pakket aan activiteiten samen, waarmee je meteen aan de slag kan. 
Verder lezen ›
28
okt

Ruimte voor leiderschap

donderdag 28 oktober 2021
In een rustgevende omgeving bezig zijn met jouw leiderschap, samen met collega's die zich in dezelfde fase van hun loopbaan bevinden. Voor schoolleiders in hun derde tot vijfde jaar in een eindverantwoordelijke rol en ervaren adjunct-directeuren organiseren we een tweedaagse als opmaat naar een zelfstandige intervisiegroep.
Verder lezen ›
3
nov

Werkatelier Poëzie: met Hans en Monique Hagen

woensdag 03 november 2021

Poëzie helpt je om woorden te vinden bij bijzondere gebeurtenissen in het leven: liefde, geboorte of dood. Voor elke dag is een passend vers te vinden! Gedichten geven stof voor verrassende gesprekken. Door te spelen met poëzie vergroot je het taalbegrip, het taalgevoel en de woordenschat van kinderen en prikkel je de fantasie en verbeeldingskracht.


Verder lezen ›