Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Lucas Onderwijsprijs: hart voor het onderwijs

07 januari 2021
Oscar Demesmaeker (voormalig directeur van basisschool ’t Palet) en Fons Loogman (voormalig regiodirecteur Delft) kregen op 4 januari de Lucas Onderwijsprijs 2020 uitgereikt. Zij kregen de prijs voor hun uitzonderlijke inzet voor en bijdrage aan het onderwijs gedurende hun gehele carrière.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens kerstvakantie

17 december 2020
Lichtpunten. Juist in de uitdagende tijd waarin we ons nu bevinden, is het van essentieel belang om steeds opnieuw lichtpunten te blijven vinden. De kerstperiode nodigt ons uit om het licht te vieren en te ontspannen. Tijdens de kerstvakantie heeft Lucas Onderwijs aangepaste openingstijden.
Verder lezen ›

Meld je uiterlijk 15 januari aan: Kom jij de GMR PO versterken?

27 november 2020
Heb je affiniteit met het basisonderwijs en wil je graag meepraten in de GMR PO? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden! We hebben per direct ruimte voor 4 leden in de oudergeleding en 4 leden in de personeelsgeleding. Kom jij de GMR PO versterken?
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
30
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

(Senior) Beleidsmedewerker Onderwijsbeleid en -kwaliteit

uur per week
Lucas Onderwijs is op zoek naar een (senior) beleidsmedewerker onderwijsbeleid en -kwaliteit met ingang van 1 maart 2021 voor 40 uur (1,0 fte).

Docent scheikunde Stanislascollege Pijnacker

uur per week
Stanislascollege Pijnacker is vanaf 25 januari in verband met vervanging op zoek naar een docent Scheikunde (1e graad) voor 0,3– 0,6 fte.

Leerkracht groep 8 Basisschool Groen van Prinsterer

uur per week
Basschool Groen van Prinsterer is met ingang van 4 januari 2021 op zoek naar een enthousiaste leerkracht voor groep 8 (8 uur op maandagen).

Zorgcoördinator Stanislascollege Pijnacker

uur per week
Wij zijn voor onze school in Pijnacker per 1 maart 2021 op zoek naar een zorgcoördinator voor 0,5 fte.

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

Lucas Academie

20
jan

Aan de slag met de Executieve Functies van leerlingen in het po

woensdag 20 januari 2021
Kinderen die sterke executieve vaardigheden ontwikkelen, hebben meer controle over hun eigen werk en presteren beter. Dit draagt bij aan een zeker en competent gevoel. Als een kind deze functies niet of onvoldoende kan inzetten, kan dit leiden tot een vertraging in de ontwikkeling of verminderde schoolprestaties. Maar hoe kan je  deze functies herkennen, stimuleren en ondersteunen?
Verder lezen ›
27
jan

Tools voor de coach

woensdag 27 januari 2021
Zijn je coachklanten tevreden, maar twijfel je zelf wel eens aan wat je doet? Of werk je veel vanuit ‘eigen-wijsheid’ en gezond verstand en zoek je handvatten om beter zicht te krijgen op het probleem van de ander?
Verder lezen ›
27
jan

OOL: Project Biomedisch ontwerpen

woensdag 27 januari 2021

Ook aankomend schooljaar kun je je  weer verder professionaliseren op het gebied van Ontwerpend en Onderzoekend Leren (OOL). In samenwerking met Wetenschapsknooppunt TU Delft bieden we drie inhoudelijke projecten aan: ‘Ontwerp een buitenles’, ‘Biomedisch ontwerpen’ en ‘Daar zit muziek in’. Direct toe te passen in je eigen klas!


Verder lezen ›
1
feb

Verdiepingscursus Begaafde Risicoleerlingen

maandag 01 februari 2021
Onder begaafde risicoleerlingen verstaan we onder andere onderpresterende leerlingen en dubbel bijzondere leerlingen. Denk hierbij aan leerlingen die begaafd zijn en ondersteuning vragen bij dyslexie of hoogsensitiviteit. In een serie van drie masterclasses staat het afstemmen op de educatieve behoeften van deze twee groepen begaafde leerlingen centraal.
Verder lezen ›
3
feb

De Gelukkige Klas: Werkatelier gedrag (bijeenkomst 3)

woensdag 03 februari 2021

Als startende leerkracht zit je met veel vragen. Vaak kun je bij je collega’s terecht, maar het is ook fijn om je ervaringen te delen met andere starters. In De Gelukkige Klas gaan we aan de slag met vraagstukken die je als startende leerkracht tegen kunt komen.


Verder lezen ›