Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Jaarverslag 2021: trots op al onze scholen

15 juni 2022
Het jaar 2021 was evenals 2020 weer een bewogen jaar. Met grote inzet en creativiteit is het afgelopen jaar het onderwijs aan onze leerlingen verzorgd. De duur en complexiteit van de coronacrisis hebben twee jaar lang veel impact gehad op onze scholen en organisatie.

 
Verder lezen ›

Heldring Business School geopend

13 juni 2022
Op 8 juni is de Heldring Business School officieel geopend door wethouder Hilbert Bredemeijer.

De ochtend was vol activiteiten voor de leerlingen. Voor genodigden was er een receptie. Zij werden ontvangen en rondgeleid door de leerlingen van de Heldring Business School.
Verder lezen ›

Buiten de lijntjes voor het bètaonderwijs

09 juni 2022
Op 17 mei zijn de eerste resultaten van TechnoHubDelft gedeeld in het Teaching Lab bij de TU Delft. TechnoHubDelft is de naam waaronder in Delft wordt gewerkt aan een vernieuwde aanpak om het docententekort in de bètavakken tegen te gaan in het voortgezet onderwijs. Vanuit Lucas Onderwijs is het Stanislas College betrokken bij deze pilot.

 

 
Verder lezen ›

Scholen

47
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
32
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Adjunct-directeur midden-/bovenbouw basisschool De Fontein (parttime of fulltime)

uur per week
Adjunct-directeur gezocht

Pedagogisch coach kindcentrum Snijders

uur per week
Wij zoeken een pedagogisch coach. Als pedagogisch coach ben je de spil tussen het pedagogisch beleid en de uitvoering daarvan binnen het hele kindcentrum.

Interim directeur scholen Lucas Onderwijs

uur per week
Lucasonderwijs is op zoek naar een Interim Directeur voor 1,0 fte met ingang van 1 oktober 2022 (of zoveel eerder/later indien mogelijk)

Gymleerkracht kindcentrum Cascade

uur per week
Kindcentrum Cascade zoekt een gymleerkracht

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

LucasAcademie

7
sep

Training werkdruk de baas

woensdag 07 september 2022
Werkdruk is niet meer weg te denken in het onderwijs. Hoe krijg je weer grip op jouw agenda? Hoe blijf je gezond ondanks werkdruk? Deze vragen zijn de moeite waard om te onderzoeken! Alleen of met een coach.
Verder lezen ›
14
sep

Professioneel en effectief mentorschap

woensdag 14 september 2022
Op de leerwerkplek is de kwaliteit van de mentor één van de belangrijkste succesfactoren voor het slagen van leraren in opleiding. De mentor vervult hierbij een belangrijke voorbeeldrol. 
Verder lezen ›
15
sep

Basistraining onderwijsfinanciën

donderdag 15 september 2022
Heb jij behoefte aan meer inzicht in de financiën van jouw school? Deze basistraining voor (startende) schoolleiders in het PO en VO kan je daarbij helpen. In de training wordt aandacht besteed aan balans en exploitatie, de planning & control-cyclus en de financiële processen en systemen binnen Lucas Onderwijs. Theorie wordt afgewisseld met praktijkgerichte casussen en er wordt aandacht besteed aan het opstellen van een prognose. Je bent ook welkom als je een opfrisser nodig hebt.
Verder lezen ›
16
sep

Werksessie zelfevaluatie schoolplan (voor PO en SBO)

vrijdag 16 september 2022
In schooljaar 2022-2023 schrijven alle po en vo scholen een nieuw schoolplan aan de hand van de koers 2022-2026. De LucasAcademie (afdeling OK&I) organiseert verschillende activiteiten om te inspireren en te ondersteunen in dit proces. In de eerste helft van het jaar ligt de focus vooral op inspireren, na de kerstvakantie zullen er meerdere schrijfsessies worden georganiseerd om de plannen daadwerkelijk te schrijven. Houd voor de precieze invulling deze pagina in de gaten. Je kunt kiezen uit onderstaande sessies.
Verder lezen ›
22
sep

Leerarrangement Kindcentrum van de Toekomst

donderdag 22 september 2022
Voor onze schoolleiders, mt-leden én leidinggevenden uit de kinderopvang organiseren we het maatwerktraject: Leerarrangement Kindcentrum van de Toekomst. 
Verder lezen ›