Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Nieuwbouw voor De Oase, SBO Pastoor van Ars en Hofstad Mavo Havo

18 maart 2021
Basisschool De Oase, SBO Pastoor van Ars en Hofstad Mavo Havo krijgen nieuwbouw! Woensdagmiddag 17 maart ondertekende Lucas Onderwijs samen met de gemeente Den Haag de aanneemovereenkomst voor nieuwbouw met aannemer De Vries en Verburg. De oplevering van het complex is voorzien begin 2023.
Verder lezen ›

Ouderraadpleging gesloten

08 maart 2021
NB De ouderraadpleging is gesloten. U kunt het formulier niet meer invullen.

 

Bij een fusie binnen het onderwijs moeten de betreffende schoolbesturen alle ouders in de gelegenheid stellen om hun visie kenbaar te maken. In deze ‘ouderraadpleging’ kunt u, als ouder/verzorger van een leerling van een van de scholen van Scholengroep Den Haag Zuid-West of Lucas Onderwijs, aangeven wat u van de voorgenomen fusie tussen Scholengroep Den Haag Zuid-West en Lucas Onderwijs vindt.
Verder lezen ›

Haalbaarheidsonderzoek fusie Scholengroep Den Haag Zuid‐West en Lucas Onderwijs positief afgerond

08 maart 2021
Het haalbaarheidsonderzoek naar de bestuursoverdracht van de scholen van Stichting Scholengroep Den Haag Zuid West (SGDHZW) naar Lucas Onderwijs is afgerond met een positief resultaat. De beoogde fusie is hiermee een stap dichterbij.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
30
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

Docent Nask (2e graad), Stanislascollege Pijnacker

uur per week
Stanislascollege Pijnacker is met ingang van het nieuwe schooljaar 2021-2022 op zoek naar een docent NaSk (2e graads) voor 0,5-1,0 fte.

Docent informatietechniek/T&T Stanislascollege Pijnacker

uur per week
Stanislascollege Pijnacker is met ingang van het nieuwe schooljaar 2020-2021 op zoek naar een docent Informatietechniek/T&T voor 0,25 FTE.

Docent Nederlands (1e/2e graad) ISW Gasthuislaan

uur per week
Met ingang van 1 augustus zoeken wij een docent Nederlands.

Leerkracht KBS De Oase

uur per week
Wij zoeken per 1 augustus 2021 een groepsleerkracht voor minimaal drie dagen per week. Eerder starten behoort tot de mogelijkheden.

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

Lucas Academie

13
apr

Webinar 4 NPO: vragen over de schoolscan (po)

dinsdag 13 april 2021

Voor scholen in het Primair Onderwijs die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij het maken van de schoolscan, wordt een aantal Webinars georganiseerd. Deze Webinars zijn bedoeld voor schoolleiders en Intern begeleiders.  

 

 


Verder lezen ›
14
apr

Masterclass financiën: Het verbinden van financiën en beleid

woensdag 14 april 2021

In toenemende mate worden scholen aangesproken op hun kwaliteit en governance. Een goede inzet van personeel en middelen is hierbij van belang. Wanneer je je wilt verdiepen in het zo effectief mogelijk inzetten van deze middelen, bijvoorbeeld als je de ambitie hebt om schoolleider te worden, welke basiskennis van financiën heb je dan nodig?


Verder lezen ›
15
apr

Webinar 2 NPO: Het ontwikkelen van een School Programma (vo)

donderdag 15 april 2021

Om scholen te ondersteunen bij het Nationaal Programma Onderwijs, wordt er vanuit Lucas Onderwijs een aantal Webinars georganiseerd voor Voortgezet Onderwijs.

 

 

De Webinars zullen in het teken staan van:

  • Het in kaart brengen van de (eventuele) achterstanden - de schoolscan;
  • Het vertalen van de ‘menukaart’ van OCW naar de school-specifieke context;
  • Het ontwikkelen van een School Programma.

Verder lezen ›
19
apr

Werkatelier: het lezen van (zaak)vakteksten vo

maandag 19 april 2021
Meer grip op leesbegrip bij informatieteksten. In het vo moeten leerlingen veel (zaak)vakteksten lezen, wat niet altijd even makkelijk is. In dit werkatelier krijg je handvatten om leerlingen te ondersteunen bij het beter begrijpen van lange teksten. Zo verhoog je niet alleen de leesvaardigheid van leerlingen, maar ook hun toetsresultaten. Interessant voor leraren van vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, economie en maatschappijleer.
Verder lezen ›
20
apr

Diversiteit in het vo, met Splinter Chabot

dinsdag 20 april 2021
Splinter Chabot is auteur van de bestseller Confettiregen. Een ontdekkingstocht naar hoe je jezelf kan zijn. Tijdens deze avond gaan we samen met Splinter in op het onderwerp ‘Diversiteit in het vo’.


Verder lezen ›