Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Uitgelicht
Bekijk alle berichten

Aangepaste openingstijden in voorjaarsvakantie

19 februari 2021
Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 feberuari is het voorjaarsvakantie. De scholen zijn dan gesloten. Ook Lucas Onderwijs heeft aangepaste openingstijden. 
Verder lezen ›

Koning brengt verrassingsbezoek aan Montaigne Lyceum

12 februari 2021
Donderdag 11 februari bracht koning Willem-Alexander een verrassingsbezoek aan het Montaigne Lyceum in Den Haag. De koning sprak uitgebreid met examenleerlingen en leraren over het onderwijs tijdens de coronacrisis.
Verder lezen ›

Lucas Onderwijsprijs: hart voor het onderwijs

07 januari 2021
Oscar Demesmaeker (voormalig directeur van basisschool ’t Palet) en Fons Loogman (voormalig regiodirecteur Delft) kregen op 4 januari de Lucas Onderwijsprijs 2020 uitgereikt. Zij kregen de prijs voor hun uitzonderlijke inzet voor en bijdrage aan het onderwijs gedurende hun gehele carrière.
Verder lezen ›

Scholen

46
Basisscholen
7
Speciaal (basis)onderwijs & expertisecentra
30
Locaties voor voortgezet onderwijs
Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Vacatures
Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Bekijk alle vacatures

(Senior) Beleidsmedewerker HRM

uur per week
Lucas Onderwijs is op zoek naar een (senior) beleidsmedewerker voor de afdeling HRM met ingang van 1 september 2021 voor 32-40 uur (0,8-1,0 fte).

Leerkracht groep 3 Basisschool Het Kristal

uur per week
We zijn per 1 mei 2021 op zoek naar een leerkracht voor groep 3 voor 23 uur en wel op de woensdag, donderdag en vrijdag.

Leerkracht kleutergroep KC Balans

uur per week
KC Balans is per direct op zoek naar een leerkracht voor de kleutergroep.

Teamleider bovenbouw Heldring College

uur per week
Heldring College zoekt per 1 augustus 2021 een enthousiaste, betrokken teamleider bovenbouw voor 0,8 – 1 fte (incl. lesgevende taak). Deze vacature wordt in eerste instantie intern uitgezet binnen Lucas Onderwijs.

Werken bij Lucas

Lucas Onderwijs ziet haar medewerkers als de sleutel tot de kwaliteit van het onderwijs op haar scholen. Gezamenlijk streven we naar aantrekkelijke en inspirerende scholen om in te werken. Met een cultuur gericht op ontwikkeling, kennisdeling en professionaliteit, biedt Lucas Onderwijs ruimte voor groei, zelfontplooiing en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat we met plezier ons onderwijs elke dag een beetje mooier maken!

Lucas Academie

9
mrt

Rijke taal om kansenongelijkheid te verkleinen

dinsdag 09 maart 2021
Welke rol speelt het taalaanbod op jouw school in de toenemende kansenongelijkheid en hoe kan het gebruik van rijke taal helpen om de kansenongelijkheid te verkleinen? En, wat is jouw rol als IB-er hierbij?
Verder lezen ›
10
mrt

Handelingsgericht Werken (HGW)

woensdag 10 maart 2021
Handelingsgericht Werken (HGW) biedt een heldere en positieve handreiking voor leerkrachten, intern begeleiders en directies.In deze training over passend onderwijs bespreken we de herziene uitgangspunten en recente ontwikkelingen van Handelingsgericht Werken.
Verder lezen ›
10
mrt

Masterclass financiƫn: De basis

woensdag 10 maart 2021

In toenemende mate worden scholen aangesproken op hun kwaliteit en governance. Een goede inzet van personeel en middelen is hierbij van belang. Wanneer je je wilt verdiepen in het zo effectief mogelijk inzetten van deze middelen, bijvoorbeeld als je de ambitie hebt om schoolleider te worden, welke basiskennis van financiën heb je dan nodig?


Verder lezen ›
16
mrt

Werkatelier: leesmotivatie van jongens en meiden in het vmbo

dinsdag 16 maart 2021
Hoe kun je VMBO-leerlingen motiveren om te lezen, ook al is hun leesniveau soms erg laag?

En zijn er verschillen in leesmotivatie tussen jongens en meiden? Hoor je jouw leerlingen vaak roepen: 'lezen is saai'? Kom dan naar dit werkatelier voor praktische tips om de leesmotivatie van jouw leerlingen te vergroten.
Verder lezen ›

17
mrt

Themaconferentie omgaan met opvallend gedrag tijdens en na corona

woensdag 17 maart 2021
Opvallend gedrag tijdens en na coronatijd...we hebben er allemaal mee te maken. Hoe bouw je nu de scholen weer open zijn de mini-samenleving in je klas weer op? Hoe veerkrachtig zijn jouw leerlingen en wat kan jij als leraar doen om deze veerkracht te stimuleren? Steven Pont neemt je mee tijdens deze interactieve themaconferentie.
Verder lezen ›