Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden LucasAcademie: een plek waar leren, ontmoeten en creëren samenkomt.
LUCAS ONDERWIJS

Laatste nieuws

Aangepaste openingstijden tijdens zomervakantie

12 juli 2024
De zomervakantie is begonnen! Na een enerverend schooljaar hét moment om uit te rusten en weer op te laden. Thuis, tijdens dagjes uit of misschien op vakantie wat verder weg. Tot en met 23 augustus zijn de scholen gesloten. Ook Lucas Onderwijs heeft tijdens de zomervakantie aangepaste openingstijden en bereikbaarheid.
Verder lezen ›

Jaarverslag 2023: een jaar waarin kansen en uitdagingen hand in hand gingen

28 juni 2024
Met trots presenteren wij u ons jaarverslag van 2023 in een vernieuwde vormgeving. Voor het eerst verschijnt dit jaarverslag alleen digitaal en is er ook een online samenvatting beschikbaar.

 

 


Verder lezen ›

Onderwijsregio Haaglanden regelt stagevergoeding voor studenten lerarenopleiding voortgezet onderwijs

25 april 2024
Onderwijsregio Haaglanden gaat per 1 augustus 2024 alle studenten uit het tweede, derde en vierde jaar van de aangesloten lerarenopleidingen voor het voortgezet onderwijs een maandelijkse stagevergoeding bieden. 
Verder lezen ›

Gegevens Lucas Onderwijs niet betrokken bij datalek Iddink.

15 april 2024
Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials getroffen door een cyberaanval van de criminele cybergroep Cactus. 
Verder lezen ›

Nieuwkomersklas

12 april 2024
Op De Waterlelie en De Driemaster in Leidschendam-Voorburg krijgen kinderen uit het buitenland les. Zij hebben geen kennis van de Nederlandse taal. 
Verder lezen ›

Joke van Saane, nieuw lid Raad van Toezicht

16 februari 2024
Op 1 maart start Joke van Saane als lid van de Raad van Toezicht (RvT) van Lucas Onderwijs met het profiel Funderend Onderwijs. Zij heeft ruime ervaring als bestuurder en toezichthouder in het onderwijs.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens voorjaarsvakantie

15 februari 2024
Vanaf maandag 19 februari tot en met vrijdag 23 februari heeft het onderwijs voorjaarsvakantie.

Tijdens de voorjaarsvakantie hebben wij aangepaste openingstijden.

 


Verder lezen ›

Nieuwe aflevering 'Aan tafel bij Lucas' podcast

22 januari 2024
Aan tafel bij Lucas worden activiteiten van de Lucas Academie besproken. Deze maand voeren we het gesprek over de Meetup ‘Erasmus+ De impact van internationaliseren’.
Verder lezen ›

Mo Jaber El Meftahi, nieuw lid Raad van Toezicht

19 januari 2024
Per 1 februari start Mo Jaber El Meftahi als lid van de Raad van Toezicht (RvT) van Lucas Onderwijs met het profiel bedrijfsvoering & ICT. Mo heeft ruime ervaring op het gebied van ontwikkelen, managen en het besturen van diverse grote instellingen binnen en buiten het publieke domein.
Verder lezen ›

Maak de overstap naar het voortgezet onderwijs: word leraar in Zoetermeer!

18 januari 2024
Overweeg jij een carrièreswitch? In de week van 12 februari 2024 vindt in Zoetermeer ‘De Week van de Zij-instromer’ plaats. ‘Kom in de Klas’ en ontdek of het werken in het voortgezet onderwijs bij jou past. Je krijgt de mogelijkheid om te kijken op de Lucas Onderwijs scholen in Zoetermeer: Motion Beweegcollege, Picasso Lyceum en Praktijkcollege Zoetermeer. Neem de eerste stap en meld je aan voor de online kennismakingsbijeenkomst op 6 februari a.s. Of lees het verhaal van een van onze zij-instromers hieronder
Verder lezen ›

Uitreiking Lucas Onderwijsprijs 2023

08 januari 2024
De jaarlijkse Lucas Onderwijsprijs is traditiegetrouw tijdens de nieuwjaarsreceptie van Lucas Onderwijs uitgereikt. De winnaars van 2023 zijn: het Zuid West College en De Paradijsvogel. De winnaars werden eerder op school verrast door ons College van Bestuur, Ewald van Vliet en Gabriëlle Leijh.
Verder lezen ›

25-jarig jubileum van Kindcentrum Balans

22 december 2023
13 december 2023 was een bijzondere dag voor Kindcentrum Balans uit Leidschenveen. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers voerden speciaal voor de kinderen en hun ouders de kerstmusical 'Kerst met Ubuntu' op.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens kerstvakantie

22 december 2023
Vanaf maandag 25 december tot en met vrijdag 5 januari heeft het onderwijs kerstvakantie. Een periode waarin onze medewerkers genieten van een welverdiende vakantie. 

Tijdens de kerstvakantie hebben wij aangepaste openingstijden.

 


Verder lezen ›

Vacature twee leden van de Raad van Toezicht

03 november 2023
Voor Lucas Onderwijs zoekt Chasse Executive Search twee Leden van de Raad van Toezicht met het profiel Funderend Onderwijs & Bedrijfsvoering & ICT.

 

 

 


Verder lezen ›

Succesvol techniekfestival op het Corbulo College

26 oktober 2023
Na maanden voorbereiding was het deze week dan echt zover! De 1ste editie van het techniekfestival in de Gemeente Leidschendam-Voorburg vond plaats op het Corbulo College!
Verder lezen ›

Basisschool 't Palet krijgt scholingstraject Top VVE van Gemeente Den Haag

10 oktober 2023
Basisschool ’t Palet is een school van Lucas Onderwijs middenin de Schilderswijk, waar dagelijks meer dan 675 leerlingen naar toe gaan met hele verschillende achtergronden en culturen.

Verder lezen ›

De Nationale Onderwijs Talentprijzen

10 oktober 2023
Donderdag 5 oktober was de jaarlijkse Dag van de Leraar. Op deze dag werden ook de Nationale Onderwijs Talentprijzen uitgereikt door Robbert Dijkgraaf, demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Verder lezen ›

Feestelijke openingen

28 september 2023
Afgelopen maand hebben we maar liefst 4 officiële openingen gehad van het Yes College, kindcentrum Aquamarijn, kindcentrum Speleon en het John Dewey College.
Verder lezen ›

Haagse en Rotterdamse schoolbesturen starten met stagevergoeding voor pabo-studenten

11 september 2023
Sinds 1 augustus 2023 krijgen voltijdstudenten van de pabo een vergoeding van het Rotterdamse of Haagse schoolbestuur waar zij stage lopen. Dit komt voort uit een gezamenlijke afspraak tussen de grotere Haagse en Rotterdamse po-besturen. In het basisonderwijs was het tot voor kort ongebruikelijk om studenten een vergoeding te geven voor hun stages. Daar is dit nieuwe schooljaar 2023-2024 verandering in gekomen.
Verder lezen ›

Krachtig innoveren bij Lucas Onderwijs: ‘Enthousiasme alleen is niet genoeg'

06 juli 2023
Hoe kun je technologische innovaties zo benutten dat ze helpen het onderwijs echt duurzaam te verbeteren? Bij Lucas Onderwijs volgen we schoolteams visietrajecten om dat te bereiken. Maike Kouwenhoven en Raymond Trippe, beleidsmedewerkers Onderwijs Kwaliteit & Innovatie, begeleiden die trajecten. Eén ding is zeker, weten ze: die olievlek waarmee innovaties vanzelf hun weg vinden, bestaat niet. 

 

 


Verder lezen ›

Samenwerkingsovereenkomst Kindcentrum Snijders

06 juli 2023
Op 5 juli 2023 is de laatste stap gezet met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst voor Kindcentrum Snijders, een integraal kindcentrum waar we trots op mogen zijn.
Verder lezen ›

Feestelijke ondertekening contract Flexhuis Global

30 juni 2023
Op vrijdag 30 juni is het contract met de nieuwe MSP (Managed Service Provider) Flexhuis Global in een feestelijke setting op de Saffierhorst formeel ondertekend door de leden van het College van Bestuur van Lucas Onderwijs en de Operational Manager van Flexhuis.
Verder lezen ›

Jaarverslag 2022: een jaar van alles is ineens anders, maar ook van terug naar normaal

29 juni 2023
In januari 2022 gingen de scholen gelukkig weer gewoon open. Er is veel energie gestoken in het welzijn van de kinderen en het herstel van leer- en ontwikkelachterstanden na de afschaffing van de beperkende coronamaatregelen. Dit blijft in 2023 onverminderd doorgaan.

 

 


Verder lezen ›

SBO Het Avontuur ontvangt predicaat Excellente School

19 juni 2023
De jury van Excellente Scholen heeft besloten dat SBO Avontuur het predicaat Excellente school 2023-2026 voor speciaal onderwijs toekomt. Lucas Onderwijs is trots op het hele team en feliciteert hen van harte.
Verder lezen ›

KC Raad op KC Snijders

13 juni 2023
KC Snijders start vanaf augustus 2023 met een KC Raad!

 


Verder lezen ›

Sportieve battle op Groen van Prinstererschool

01 juni 2023
Een sportieve battle tussen leraren en leerlingen van de Groen van Prinstererschool. De inzet? Een enorme beker! Wie er gewonnen heeft, dat laat nog even op zich wachten.
Verder lezen ›

Publicatie 10 jaar ontwikkeling kindcentra

25 mei 2023
10 gesprekken over de ontwikkeling van kindcentra bij Lucas Onderwijs met haar partners in de kinderopvang
Verder lezen ›

Jonita Venetiaan, nieuw lid Raad van Toezicht

25 mei 2023
Per 1 juni start Jonita Venetiaan als lid van de Raad van Toezicht (RvT) van Lucas Onderwijs met het profiel HR & organisatieontwikkeling en volgt daarmee Rob Zuidema op. Jonita heeft ruime ervaring op het gebied van HRM, strategie- en organisatieontwikkeling.
Verder lezen ›

Minister Wiersma bezoekt SBO Merlijn in Den Haag

29 maart 2023
Vandaag bracht minister Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs een bezoek aan SBO Merlijn in het kader van de schoollunch, een gratis maaltijd voor leerlingen.
Verder lezen ›

Vacatures GMR PO

28 maart 2023
In de oudergeleding van de GMR PO ontstaan per 1-8-2023 vijf vacatures (van de in totaal zes ouderleden). De vacatures betreffen de scholenclusters A, B, C, D en E. Geïnteresseerde ouders/verzorgers kunnen hier de vacaturetekst raadplegen en tot 1-6-2023 hun belangstelling kenbaar maken bij de GMR PO.
Verder lezen ›

Nutsschool M.M. Boldingh is een Klassewerkplek

27 maart 2023 - Lucas Onderwijs
Wij feliciteren de Haagse Nutsschool M.M. Boldingh school met het het predikaat 'Klassewerkplek'. Als een van vijf scholen in Zuid Holland en als enige Haagse school behaalden zij deze eervolle titel.
Verder lezen ›

De Passend Onderwijs Pluim

23 maart 2023
21 maart is De Passend Onderwijs Pluim uitgereikt aan de John F. Kennedy Montessorischool in Den Haag
Verder lezen ›

Nieuwe ‘Werken bij Lucas' pagina

13 maart 2023
De nieuwe "Werken bij Lucas" pagina is live. Hier vind je niet alleen de vacatures (met mogelijkheid om een vacature alert in te stellen), maar ook verhalen van collega’s, meer info over de mogelijkheden om (door) te groeien
Verder lezen ›

Burgemeester ontbijt mee op Haags Roemer Visscher College

09 februari 2023 - Lucas Onderwijs
Samen met Stichting Talentontwikkeling verzorgt het Haagse Roemer Visscher College twee keer in de week een ontbijt voor leerlingen van de basisscholen in de wijk, leerlingen van het Roemer Visscher College en voor bewoners uit de wijk.
Verder lezen ›

Vacature lid van Raad van Toezicht

03 februari 2023
Voor Lucas Onderwijs zoekt Chasse Executive Search een lid van de Raad van Toezicht met het profiel HR & Organisatieontwikkeling.

 

 

 


Verder lezen ›

Leerlingen basisscholen maken kennis met het vmbo

01 februari 2023
Elke woensdag ontvangt het Stanislas College, Krakeelpolderweg leerlingen van groep 8 van de basisscholen in Delft en omgeving om kennis te maken met het vmbo. Ze gaan aan de slag met innovatieve technieken en krijgen een rondleiding door de school.
Verder lezen ›

Wethouder leest voor op De Fontein

27 januari 2023
Op 26 januari kwam Hilbert Bredemeijer, wethouder van Onderwijs, Jeugd en Sport van de gemeente Den Haag, in het kader van de Nationale Voorleesdagen voorlezen op De Fontein.
Verder lezen ›

Ontwerpteam Expeditie in Poeldijk is bekend

27 januari 2023
Op 25 januari heeft Stichting Lucas Onderwijs de ontwerpopdracht verstrekt aan Paul de Ruiter Architects. In Poeldijk slaan ISW Irenestraat, WSKO De Nieuwe Weg en Kinderopvang Simba de handen ineen om tot een gezamenlijke nieuwbouw te komen, de Expeditie. In de Expeditie komt daarmee één school voor kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs, inclusief een tienercollege.
Verder lezen ›

Cabaretier Sjaak Bral even terug op John F. Kennedy

26 januari 2023
De Nationale Voorleesdagen zijn feestelijk van start gegaan op de John F. Kennedy (JFK). Sjaak Bral, oud-leerling van de school, kwam voorlezen aan alle leerlingen van middenbouw. Naast cabaretier is hij columnist, schrijver, gek op lezen en de Haagse taal. 
Verder lezen ›

Keuken en aula ISW Sweelincklaan vernieuwd met hergebruikte materialen

24 januari 2023
Op maandag 23 januari werd de vernieuwde keuken en aula van ISW Sweelincklaan geopend door wethouder Anko Goudswaard van de gemeente Westland. De keuken en aula zijn gerenoveerd met eerder gebruikte materialen en restmaterialen.
Verder lezen ›

MOTION Beweeg College en SBO Het Avontuur winnen Lucas Onderwijsprijs 2022

10 januari 2023
De jaarlijkse Lucas Onderwijsprijs is traditiegetrouw tijdens de nieuwjaarsreceptie van Lucas Onderwijs uitgereikt. De winnaars van dit jaar zijn: MOTION Beweeg College en SBO Het Avontuur. De winnaars werden eerder op school verrast door onze voorzitter van College van Bestuur, Ewald van Vliet. In onderstaand filmpje het verslag van deze uitreiking op de scholen. 
Verder lezen ›

Leerlingen Bernardusschool verzorgen kerstdiner voor senioren

20 december 2022
Leerlingen van de Bernadusschool hebben voor 50 senioren in de wijk een kerstdiner verzorgd. Voor het derde jaar toverden de docenten de school om tot een eenmalig sterrenrestaurant. De leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs hebben op donderdag 15 december voor meer dan vijftig ouderen, die in de omgeving van de school wonen, een viergangendiner gekookt.  
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens kerstvakantie

19 december 2022
Vanaf maandag 26 december tot en met vrijdag 6 januari heeft het onderwijs kerstvakantie. Een periode waarin onze medewerkers genieten van een welverdiende vakantie. 

Tijdens de kerstvakantie hebben wij aangepaste openingstijden.

 


Verder lezen ›

Universiteiten en scholen werken aan beter onderwijs

13 december 2022
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft een subsidie toegekend aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), Universiteit van Amsterdam (UvA), Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit (EUR) en negentien schoolbesturen primair onderwijs in de Randstad, waaronder Lucas Onderwijs, om een ‘aspirant-opleidingsschool Samen Opleiden en Professionaliseren’ te starten. Dit is een belangrijke impuls voor de verbetering van het basisonderwijs.
Verder lezen ›

Gabriëlle Leijh nieuw lid college van bestuur Lucas Onderwijs

05 december 2022
De raad van toezicht van Lucas Onderwijs heeft drs. Gabriëlle Leijh benoemd tot lid van het college van bestuur van Lucas Onderwijs. Gabriëlle Leijh is nu nog bestuurder bij het Cals College en gaat samen met voorzitter Ewald van Vliet het college van bestuur vormen. Zij zal per 1 maart 2023 beginnen bij Lucas Onderwijs.
Verder lezen ›

TSO John F Kennedy behaalt voor de 3e keer GOUD

28 november 2022
De tussenschoolse opvang (TSO) van de John F Kennedy montessorischool is voor de 3e keer bekroond met een gouden ster. Dit betekent dat zij het Platina keurmerk behaald hebben. Het keurmerk wordt uitgegeven door TSO voorbeeldschool. 
Verder lezen ›

Het Avontuur voldoet opnieuw aan eisen voor SWPBS-school

14 november 2022
Basisschool Het Avontuur heeft opnieuw voldaan aan de eisen om zich te certificeren als SWPBS-school (School Wide Positive Behavior Support). Het Avontuur werkt al geruime tijd vanuit SWPBS aan de opbouw van een positief pedagogisch klimaat.
Verder lezen ›

Bezoek en gastles burgemeester op Cosmicus

10 november 2022
In het kader van de Week van respect heeft burgemeester Jan van Zanen een bezoek gebracht aan basisschool Cosmicus. Bij binnenkomst werd hij door de jongste leerlingen warm onthaald met diverse kleuren rozen. In groep 8 heeft de burgemeester een interessante en interactieve gastles over respect gegeven.
Verder lezen ›

Eerste steen nieuwbouw Diamant

10 november 2022
Op woensdag 9 november is de symbolische eerste steen voor de nieuwbouw van Diamant, aan de Diamanthorst, gelegd door Rob Rosier, directeur van de Vuurvlinder. Diamant is een samenwerkingsverband van basisschool de Vuurvlinder, Kinderopvang 2Samen en Jongleren die samen de nieuwe naam gaan voeren. Na de zomervakantie van 2023 wordt intrek genomen in het gebouw.
Verder lezen ›

Predicaat Rots- en Waterschool voor de Driemaster

09 november 2022
Op 4 november jl. heeft basisschool de Driemaster het predicaat Rots- en Waterschool ontvangen. Cindy Ciere, directeur van de Driemaster geeft aan heel trots te zijn op dit predicaat. Samen met de leerlingen werd het bordje met daarop Rots- en Waterschool onthuld.
Verder lezen ›

Lucas Onderwijs ondertekent manifest Heel Den Haag Leest

02 november 2022
In Den Haag is maar liefst een kwart van de Hagenaars laaggeletterd en in sommige stadsdelen loopt dit percentage op tot vijftig procent, tegenover een landelijk gemiddelde van twaalf procent. Tijd voor actie! En daarom heeft Lucas Onderwijs op dinsdag 1 november het manifest Heel Den Haag Leest ondertekend.
Verder lezen ›

Kinderen van De Bras in de bres voor lokale verkeersveiligheid

20 oktober 2022
De kinderraad van basisschool De Bras in Ypenburg roept de Haagse politiek op om actie te ondernemen om de verkeersveiligheid in hun wijk te verbeteren. Meerdere aanrijdingen met kinderen voor de scholen De Bras en De Zonnestraal tonen de noodzaak om aanpassingen te verrichten.
Verder lezen ›

Robbert Dijkgraaf, minister van OCW leest voor op De Fontein

07 oktober 2022
In het kader van de Kinderboekenweek was Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, vandaag op bezoek bij basisschool De Fontein.
Verder lezen ›

Burgemeester Den Haag leest voor op basisschool Jeroen

06 oktober 2022
Burgemeester Van Zanen van de gemeente Den Haag was vanochtend te gast op basisschool Jeroen. De burgemeester werd ontvangen door Genoveva, de voorzitter van de leerlingenraad. 
Verder lezen ›

Nieuwe aflevering Podcast-serie Aan tafel bij Lucas

03 oktober 2022
In de podcast-serie Aan tafel bij Lucas worden activiteiten van de Lucas Academie besproken. In deze aflevering bespreken we de activiteit ‘Armoede is topsport’. 
Verder lezen ›

Leerlingen groep 8 op bezoek bij vmbo-scholen

03 oktober 2022
Op 30 september gingen ruim 600 leerlingen van 23 verschillende Lucas basisscholen op bezoek bij twee vmbo-scholen om kennis te maken met het vmbo-onderwijs. Dit in het kader van de VMBOpen bustour. In totaal zetten acht vmbo-scholen van Lucas Onderwijs  deze dag hun deuren open.
Verder lezen ›

Startsein voor Kinderpostzegelactieweek op de Drie Linden

28 september 2022
Minister voor Primair en Voortgezet onderwijs Dennis Wiersma gaf vandaag het startsein voor de 74Kinderpostzegelactieweek. Op Basisschool de Drie Linden, een school van Lucas Onderwijs, bestelde hij twee vellen kinderpostzegels voor het goede doel.

 

 
Verder lezen ›

Start ontwikkeling kindcentrum De Vlieger op Ypenburg

26 september 2022
Vandaag tekenden de bestuurders van Lucas Onderwijs en Kinderopvang Morgen een intentieverklaring voor een nauwere samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang in de wijk Ypenburg. PCBS De Vlieger en Up Kinderopvang (onderdeel van Kinderopvang Morgen) willen namelijk de komende jaren hun samenwerking intensiveren en verder uitbreiden. Stip op de horizon is de vorming van een kindcentrum.

 
Verder lezen ›

Vacature Lid van het College van Bestuur

23 september 2022
Lucas Onderwijs is op zoek een nieuw lid van het College van Bestuur. De ideale kandidaat is een verbindende, mensgerichte, resultaatgerichte en ervaren bestuurder met een brede (onderwijs)blik, hart voor het funderend onderwijs en oog voor leerling.
Verder lezen ›

Koersbeweging 2026

21 september 2022
Onze Koersbeweging 2026 geeft richting aan de wijze waarop wij ons onderwijs de komende jaren vormgeven. De koersbeweging is in een gezamenlijk proces met zoveel mogelijk mensen van binnen én buiten onze organisatie tot stand gekomen. 
Verder lezen ›

Haagse Onderwijsprijs naar zestien Haagse scholen

15 september 2022
Tijdens de start van het Haagse Onderwijsjaar heeft wethouder Hilbert Bredemeijer van Onderwijs de Haagse Onderwijsprijs 2022 uitgereikt aan maar liefst zestien Haagse scholen waaronder zes scholen van Lucas Onderwijs. De scholen kregen deze prijs voor het onderwijs dat ze geven aan Oekraïense leerlingen. 

 
Verder lezen ›

KC De Binck: opvang en onderwijs onder één dak

12 september 2022
Op 12 september hebben Lucas Onderwijs en kinderopvangorganisatie Vlietkinderen de samenwerkingsovereenkomst voor Kindcentrum (KC) De Binck getekend. Deze samenwerkingsovereenkomst legt de integrale samenwerking tussen beiden organisaties vast.
Verder lezen ›

Heel Den Haag Leest

06 september 2022
In de regio Haaglanden moet lezen voor iedereen toegankelijk en vanzelfsprekend worden. Daartoe is het belangrijk om te werken aan leesplezier: want dat wat leuk is, doe je vaker en gaat je makkelijker af. “Heel Den Haag Leest” is een platform voor elke inwoner, werknemer én werkgever in de regio Haaglanden die op zoek is naar inspiratie of verbinding voor leesplezier en leesmotivatie.
Verder lezen ›

Nieuwbouw 't Kraaienest geopend

01 september 2022
Op 30 augustus is het nieuwe gebouw voor het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) van ’t Kraaienest feestelijk geopend door Gaby, de langstzittende leerling van de school. Op het terrein van zorgpartner Ipse de Bruggen in Nootdorp is een nieuw gebouw gerealiseerd waarin, naast de groepslokalen, ruimte is voor praktijkvakken en interne stages. 
Verder lezen ›

Kindcentrum Toermalijn en centrum Jeugd & Gezin naar nieuw gebouw

31 augustus 2022
De gemeente Den Haag en Lucas Onderwijs gaan het bestaande schoolgebouw aan de Beeklaan een nieuwe toekomst geven. In het gebouw komen in 2024 het centrum Jeugd & Gezin en het Kindcentrum Toermalijn dat bestaat uit basisschool de Toermalijn, kinderopvang 2Samen en peuterspeelzaal de Toermalijntjes. 
Verder lezen ›

Duo-directeur op basisschool De Fontein

22 augustus 2022
Josette Scholtes en Coralie van der Sijs zijn gestart als duo-directeur op basisschool De Fontein. Josette en Coralie zijn geen onbekenden voor leerlingen, team en ouders. 
Verder lezen ›

Jaarverslag 2021: trots op al onze scholen

15 juni 2022
Het jaar 2021 was evenals 2020 weer een bewogen jaar. Met grote inzet en creativiteit is het afgelopen jaar het onderwijs aan onze leerlingen verzorgd. De duur en complexiteit van de coronacrisis hebben twee jaar lang veel impact gehad op onze scholen en organisatie.

 
Verder lezen ›

Heldring Business School geopend

13 juni 2022
Op 8 juni is de Heldring Business School officieel geopend door wethouder Hilbert Bredemeijer.

De ochtend was vol activiteiten voor de leerlingen. Voor genodigden was er een receptie. Zij werden ontvangen en rondgeleid door de leerlingen van de Heldring Business School.
Verder lezen ›

Buiten de lijntjes voor het bètaonderwijs

09 juni 2022
Op 17 mei zijn de eerste resultaten van TechnoHubDelft gedeeld in het Teaching Lab bij de TU Delft. TechnoHubDelft is de naam waaronder in Delft wordt gewerkt aan een vernieuwde aanpak om het docententekort in de bètavakken tegen te gaan in het voortgezet onderwijs. Vanuit Lucas Onderwijs is het Stanislas College betrokken bij deze pilot.

 

 
Verder lezen ›

Trampoline-Oekraïne basisschool van start

07 juni 2022
Op 30 mei 2022 is als dependance van Kindcentrum Trampoline in Leidschendam een school gestart voor Oekraïense kinderen in de basisschoolleeftijd van 4-12 jaar.

Iedere groep heeft twee begeleiders: een Nederlandse en een Oekraïense. De Nederlandse leerkracht is verantwoordelijk voor het aanleren van het Nederlands, de Oekraïense leerkracht voor de overige vakken, waaronder rekenen.
Verder lezen ›

Vacature Lid van het college van bestuur

03 juni 2022

Lucas Onderwijs is op zoek een nieuw lid van het college van bestuur.


Verder lezen ›

Proeftuin urenuitbreiding: potentieel pakken én koesteren

01 juni 2022
Veelgehoorde oplossing voor het lerarentekort: leraren met een deeltijdbaan stimuleren meer uren te werken. Makkelijker gezegd dan gedaan, weten veel bestuurders en schoolleiders. Want wat levert het voor een leraar onderaan de streep op, een grotere aanstelling? En hoe combineer je meer werkuren met een jong gezin of andere zorgtaken? Stichting Het Potentieel Pakken (HPP) organiseerde op verzoek van het ministerie van OCW een proeftuin bij Lucas Onderwijs om te kijken wat er wél mogelijk is. 
Verder lezen ›

Diamant Oekraïneschool geopend voor kinderen uit Oekraïne

18 mei 2022
Op maandag 16 mei werd de Diamant Oekraïne school geopend door wethouder Bredemeijer. De nieuwe school is een samenwerking tussen basisschool De Vuurvlinder, kinderopvang 2Vlinders en ‘peuterleerplek’ ‘t Vlindertje. De school gaat onderwijs bieden aan tachtig kinderen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar oud.
Verder lezen ›

Koningin Máxima en minister Dennis Wiersma bezoeken de Vuurvlinder en Diamant College

21 maart 2022
Vrijdagmiddag 18 maart brachten koningin Máxima en minister Dennis Wiersma (minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs) een werkbezoek aan basisschool de Vuurvlinder en het Diamant College in Den Haag, waar zij spraken met leerlingen, leraren en directies over de opvang van nieuwkomers en ISK-leerlingen.
Verder lezen ›

Aankondiging vertrek Ingrid de Bonth als vicevoorzitter college van bestuur van Lucas Onderwijs

11 maart 2022 - Lucas Onderwijs
Ingrid de Bonth – vicevoorzitter van het college van bestuur – zal Lucas Onderwijs gaan verlaten om te beginnen aan een nieuwe functie. Zij zal per 1 mei van start gaan als vicevoorzitter van de VO-Raad. De ALV heeft deze benoeming op 18 maart bekrachtigd.
Verder lezen ›

Vervolg op Deeltijd in het Onderwijs: een passende werkplek maak je samen

07 maart 2022
De – nog steeds groeiende – arbeidstekorten vormen een grote uitdaging voor het onderwijs. Via verschillende initiatieven tracht Lucas Onderwijs deze tekorten terug te dringen. In de pilot Deeltijd in het Onderwijs verkende Lucas Onderwijs in samenwerking met het ministerie van OCW en stichting Het Potentieel Pakken hoe urenuitbreiding kan bijdragen aan vermindering van het lerarentekort.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens voorjaarsvakantie

25 februari 2022
Langzaam worden de dagen langer en na een onstuimige periode van regen en wind laat ook de zon zich af en toe zien. De krokussen en narcissen steken in het nog lage gras vrolijk af tegen de nog kale bomen. Het is de vooraankondiging van de het voorjaar. En dat betekent voorjaarsvakantie: van maandag 28 februari tot en met vrijdag 4 maart. 
Verder lezen ›

Lucas op Koers

14 januari 2022
Vier jaar geleden zette Lucas Onderwijs de Koersbeweging 2022 uit. Nu is het moment daar om terug te blikken en vooruit te kijken richting een nieuwe koers. Want was is er afgelopen jaren op de scholen veel ondernomen, geleerd en bereikt. En nog steeds. Elke dag. Vol trots presenteren we dan ook Lucas op Koers
Verder lezen ›

Telefoonstoring (geüpdatet bericht 14/1)

14 januari 2022
Update vrijdag 14/1: de telefoniestoring is verholpen. Lucas Onderwijs is weer telefonisch bereikbaar

 

 


Verder lezen ›

VMBOpen wint Lucas Onderwijsprijs 2021

11 januari 2022
Traditiegetrouw werd tijdens de nieuwjaarsreceptie – dit jaar op maandag 10 januari – de Lucas Onderwijsprijs uitgereikt. De winnaar van dit jaar: VMBOpen! Een buitengewone samenwerking tussen basisscholen en vmbo-scholen van Lucas Onderwijs, met als doel de kennis over het vmbo bij groep 8-leerkrachten en leerlingen met een vmbo-preadvies te vergroten.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens kerstvakantie: feestelijke dagen!

17 december 2021
Nog een paar weken en 2021 ligt achter ons. Opnieuw een ongewoon jaar waarin corona van grote invloed was. Het was bewonderenswaardig om te zien met hoeveel inzet, passie en flexibiliteit iedereen binnen de lastige context steeds bleef zoeken naar wat wél kon en wat wél lukte. Om zo onze leerlingen toch te blijven geven wat zij nodig hadden voor hun ontwikkeling.
Verder lezen ›

Eerste paal scholencluster Donker Curtiusstraat

12 november 2021
Wat een feestelijk moment! Woensdag 10 november sloeg de Haagse onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer onder toeziend oog van een delegatie kinderen en genodigden symbolisch de eerste paal van het nieuw te verrijzen scholencluster aan de Donker Curtiusstraat.
Verder lezen ›

Meer collectieve slagkracht door verdergaande onderwijssamenwerking

28 oktober 2021
Donderdag 7 oktober werd de eerste Sectorrapportages gepubliceerd. Naar aanleiding van deze rapportage vertelt een aantal bestuurders over de thema's in hun regio die op dit moment aandacht verdienen. Ingrid de Bonth, vicevoorzitter van het college van bestuur van Lucas Onderwijs, pleit voor verdergaande onderwijssamenwerking.
Verder lezen ›

VMBOpen bustour groot succes

14 oktober 2021
Vrijdag 8 oktober vond de VMBOpen bustour weer plaats. Acht vmbo-scholen openden hun deuren voor maar liefst 500 achtstegroepers met een vmbo-pre-advies. Tijdens een intensieve, leerzame dag maakten de leerlingen kennis met de verschillende mogelijkheden die het vmbo te bieden heeft.
Verder lezen ›

Uitnodiging webinar Groepsdynamisch werken in het onderwijs

13 oktober 2021
Dinsdag 2 november organiseert de LucasAcademie voor leerkrachten in het voortgezet onderwijs het webinar Groepsdynamisch werken in het onderwijs. In dit webinar gaat Ivo Dokman in op wat er nodig is om groepsdynamiek goed in kaart te brengen én positief bij te sturen.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens herfstvakantie

12 oktober 2021
Vanaf maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober is het herfstvakantie. Tijdens deze week heeft Lucas Onderwijs aangepaste openingstijden.
Verder lezen ›

Tim Akkerman zingt ‘Wij gaan weer naar school'

31 augustus 2021
Deze week zijn onze scholen weer begonnen. Op basisschool de Fontein in Den Haag begon het schooljaar wel heel bijzonder: Tim Akkerman luidde hier het nieuwe schooljaar in met een live optreden van het liedje 'Wij gaan weer naar school'! Het optreden op het schoolplein markeerde het begin van de Maand van de Veilige Schoolomgeving. 
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens zomervakantie

16 juli 2021
De zomervakantie is begonnen! Na een bijzonder en enerverend schooljaar hét moment om uit te rusten en weer op te laden. Thuis, tijdens dagjes uit of misschien op vakantie wat verder weg. Tot en met 27 augustus zijn de scholen gesloten. Ook Lucas Onderwijs heeft tijdens de zomervakantie aangepaste openingstijden en bereikbaarheid.

Verder lezen ›

Fusie Scholengroep Den Haag Zuid-West en Lucas Onderwijs definitief

28 juni 2021
De voorgenomen bestuursoverdracht van de scholen van Scholengroep Den Haag Zuid-West (SGDHZW) aan Lucas Onderwijs is definitief. Alle partijen die in moesten stemmen met de fusie, hebben dat gedaan en ook de minister van Onderwijs heeft goedkeuring verleend. Daarmee is de bestuursoverdracht per 1 augustus 2021 een feit.
Verder lezen ›

Jaarverslag 2020: een bijzonder jaar

22 juni 2021
Het jaar 2020 heeft ons als samenleving en ook als onderwijsveld zeer op de proef gesteld. Wie in 2019 zou hebben voorspeld dat scholen wekenlang gesloten zouden zijn, dat eindexamens en eindtoetsen zouden vervallen en dat leraren via livestream hun lessen zouden geven, zou niet serieus genomen zijn. Toch werd dit alles in 2020 onze werkelijkheid.
Verder lezen ›

Regionale aanbesteding externe inhuur

08 juni 2021
Het is inmiddels een bekend probleem voor de meeste scholen: de uitval van leraren en de daaropvolgende zoektocht naar goede vervanging. Om die reden sloegen Lucas Onderwijs en 28 schoolbesturen in de regio’s Rotterdam en Den Haag in 2020 de handen ineen voor een gezamenlijke aanbesteding van de inhuur van leraren, leraar-ondersteuners en onderwijsassistenten in het basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Gezamenlijk doel: de borging van de kwaliteit van het onderwijs, ook met de inzet van externe partijen.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens meivakantie

23 april 2021
Van 26 april tot en met 7 mei zijn onze scholen gesloten vanwege meivakantie. Ook het bestuursbureau heeft aangepaste openingstijden.
Verder lezen ›

Arjan van der Meij Natuurkundedocent van het Jaar 2021

23 april 2021
Arjan van der Meij, docent natuurkunde aan De Populier in Den Haag, is door de Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NNV) uitgeroepen tot Natuurkundedocent van het Jaar 2021! Arjan ontving de prijs tijdens het online-congres FYSICA 2021 op vrijdag 16 april.
Verder lezen ›

Nieuwbouw voor De Oase, SBO Pastoor van Ars en Hofstad Mavo Havo

18 maart 2021
Basisschool De Oase, SBO Pastoor van Ars en Hofstad Mavo Havo krijgen nieuwbouw! Woensdagmiddag 17 maart ondertekende Lucas Onderwijs samen met de gemeente Den Haag de aanneemovereenkomst voor nieuwbouw met aannemer De Vries en Verburg. De oplevering van het complex is voorzien begin 2023.
Verder lezen ›

Ouderraadpleging gesloten

08 maart 2021
NB De ouderraadpleging is gesloten. U kunt het formulier niet meer invullen.

 

Bij een fusie binnen het onderwijs moeten de betreffende schoolbesturen alle ouders in de gelegenheid stellen om hun visie kenbaar te maken. In deze ‘ouderraadpleging’ kunt u, als ouder/verzorger van een leerling van een van de scholen van Scholengroep Den Haag Zuid-West of Lucas Onderwijs, aangeven wat u van de voorgenomen fusie tussen Scholengroep Den Haag Zuid-West en Lucas Onderwijs vindt.


Verder lezen ›

Haalbaarheidsonderzoek fusie Scholengroep Den Haag Zuid‐West en Lucas Onderwijs positief afgerond

08 maart 2021
Het haalbaarheidsonderzoek naar de bestuursoverdracht van de scholen van Stichting Scholengroep Den Haag Zuid West (SGDHZW) naar Lucas Onderwijs is afgerond met een positief resultaat. De beoogde fusie is hiermee een stap dichterbij.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden in voorjaarsvakantie

19 februari 2021
Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 feberuari is het voorjaarsvakantie. De scholen zijn dan gesloten. Ook Lucas Onderwijs heeft aangepaste openingstijden. 
Verder lezen ›

Koning brengt verrassingsbezoek aan Montaigne Lyceum

12 februari 2021
Donderdag 11 februari bracht koning Willem-Alexander een verrassingsbezoek aan het Montaigne Lyceum in Den Haag. De koning sprak uitgebreid met examenleerlingen en leraren over het onderwijs tijdens de coronacrisis.
Verder lezen ›

Lucas Onderwijsprijs: hart voor het onderwijs

07 januari 2021
Oscar Demesmaeker (voormalig directeur van basisschool ’t Palet) en Fons Loogman (voormalig regiodirecteur Delft) kregen op 4 januari de Lucas Onderwijsprijs 2020 uitgereikt. Zij kregen de prijs voor hun uitzonderlijke inzet voor en bijdrage aan het onderwijs gedurende hun gehele carrière.
Verder lezen ›

Aangepaste openingstijden tijdens kerstvakantie

17 december 2020
Lichtpunten. Juist in de uitdagende tijd waarin we ons nu bevinden, is het van essentieel belang om steeds opnieuw lichtpunten te blijven vinden. De kerstperiode nodigt ons uit om het licht te vieren en te ontspannen. Tijdens de kerstvakantie heeft Lucas Onderwijs aangepaste openingstijden.
Verder lezen ›